Anmäl dig här

14 May 09:00-10:30Bonnier Konferens

Välkommen på frukostseminarium med Julia Maciocha

Civil Rights Defenders är en politiskt och religiöst obunden människorättsorganisation som sedan 1982 försvarat mänskliga rättigheter världen över. Idag arbetar vi tillsammans med och stöttar människorättsförsvarare i 50 länder på fyra kontinenter. 

I Sverige har vi arbetat med dessa frågor i över 15 års tid. För snart ett år sedan växlade vi upp det arbetet genom projektet Backa Demokratin – som syftar till att stärka Sveriges motståndskraft mot den globala trenden av demokratisk nedmontering. Inom ramen för Backa Demokratin bjuder vi in internationella gäster som arbetat med dessa frågor i många år och som kan dela erfarenheter samt intressanta perspektiv. Senast hade vi besök av Márta Pardavi från Ungern (i bilden ovan).

Vår andra gäst i serien är Julia Maciocha – feminist, hbtqi-aktivist, Obama Foundation Leader och engagerad i människorättsfrågor sedan 2011.

Hon är medgrundare och ledamot för Polish Pride Alliance, den största hbtqi-rörelsen i Polen. Hon har också varit ordförande för Warsaw Pride de senaste åtta åren, som organiserar en stor parad för jämlikhet – Equality Parade. Mellan 15 000-18 000 människor medverkar i paraden som är Polens största fredliga demonstration.

Julia är expert på att bygga allianser mellan organisationer, rörelser och frågor som har varit betydande för att stärka demokratin i Polen. Hennes arbete med att mobilisera brett har haft stor betydelse för att motarbeta den autokratiska vågen som svept över Polen de senaste åren, till den grad att de lyckades vända riktningen i det senaste valet. Hur de lyckades samarbeta och enas trots olikheter kommer Julia att berätta om på frukostseminariet.

Välkommen att komma och lyssna på Julia Maciocha i Bonnier Konferens den 14 maj kl. 9 - 10.30. 

Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Allt du behöver veta

Föranmälan är obligatorisk. 

Seminariet hålls på engelska. Vi kommer att filma tillfället för att tillgängliggöra Julias insikter till ett bredare nätverk. Det bjuds på kaffe och smörgås. Även glutenfritt alternativ finns.

Frukost serveras från kl. 9.00, seminariet börjar kl. 9.30.

Anmäl dig här

Organiseras av